Doorlopende reisverzekering en meeverzekeren van kinderen

Voor u het weet is het weer zomervakantie. Gaat u met alle kinderen een reis maken, ook met uitwonende studerende kinderen? Lees dan even verder.

Bij verzekeringen zoals de aansprakelijkheids-, rechtsbijstand- en ongevallenverzekering geldt dat thuiswonende kinderen zijn meeverzekerd zonder een leeftijdsgrens. De verzekering geldt ook indien uw kinderen uitwonend studeren. Bij de reisverzekering is er echter wel een leeftijdsgrens. Voor de reisverzekering geldt vaak dat thuiswonende kinderen zijn meeverzekerd tot een leeftijdsgrens en dit verschilt per reisverzekeraar. Heeft u uitwonende studerende kinderen? Ook dan zijn er verschillen, maar meestal geldt dat deze zijn verzekerd tot een leeftijd van 27 jaar.

Hetzelfde adres en scheiding
Meestal stellen verzekeraars de voorwaarde dat alleen gezinsleden die op hetzelfde adres wonen op de polis bijgeschreven kunnen worden. Na een scheiding moeten de kinderen meeverzekerd zijn bij de ouder waar ze wonen. Gaat u op vakantie met uw kinderen die bij uw ex-partner wonen? Ga dan na of uw ex-partner een reisverzekering heeft. Is dit niet het geval dan heeft u bij sommige verzekeraars de mogelijkheid ze mee te verzekeren op uw eigen polis.

NB: Uiteraard zijn velen bezorgd om het Coronavirus en reeds geboekte vakanties. De Bond van Verzekeraars heeft een speciale webpagina gemaakt. Hierop vindt u de meest actuele verzekeringsinformatie rondom dit virus en vooral antwoorden op veel gestelde vragen over de reisverzekering. Kijk op verzekeraars.nl.

Cookie instellingen