Geld Sparen: We willen wel, maar hoe?

Sparen dat willen we allemaal.  Echter zijn de intenties vaak beter dan de uitvoering, herkenbaar? Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet hoe jij meer geld bespaard. Het hoeft niet moeilijk te zijn, vaak zit het in de kleine dingen. We maken een onderscheid in vijf verschillende uitgavenbronnen:
 
1. Loterijen
Geld besparen? Blijf dan van alles af wat te maken heeft met krasloten, loterijen, vriendenloterij enzovoorts. Er is inderdaad een kans dat je wint, maar die kans is enorm klein. Houd het geld in je zakken en ga niet voor de gok.
 
2. Boodschappen
Vaak gaat hier het meeste geld naartoe, logisch want het is noodzakelijk. Echter valt er veel te besparen op de boodschappen. Kies niet altijd voor A-merken, let goed op relevante acties en kook altijd in porties zoals deze worden aanbevolen. Zo eet je genoeg en hoef je niet veel weg te gooien.
 
3. Verzekeringen
Overstappen, controleren en veel vergelijken! Zo bespaar jij het meeste geld op jouw verzekeringen. Want hoewel je hier wellicht niet altijd even veel van merkt gaat er toch heel veel geld naar verzekeringen iedere maand. Dus bereken wat écht nodig is, blijf vergelijken en bespaar. Nog beter, vraag ons om advies!
 
4. Netflix, telefoon & TV
Kijk je vooral Netflix, kijk je veel voetbal en hoeveel internet heb je nu écht nodig? Af en toe is keuzes maken noodzakelijk wil je geld besparen. Zeg je Videoland of Netflix abonnement op of verlaag je aantal GB of belminuten zo nu en dan.
 
5. Kleding en vrije tijd
Hoe vaak ga je lunchen, uit eten, shoppen of stappen? Natuurlijk mag dit en word je hier gelukkig van maar het kan ook te veel worden. Hier gaat vaak veel onnodig geld naartoe máár brengt wel veel plezier. Moeilijke keuze, maar af en toe wel beter om te kiezen voor de friettent in plaats van een 4-sterren restaurant.

Cookie instellingen